Blog

 1. 12 redenen waarom een speeltoestel niet mag ontbreken in de achtertuin

  12 redenen waarom een speeltoestel niet mag ontbreken in de achtertuin

  We herinneren het nog wel van onze eigen kindertijd; speeltoestellen en schommels hebben een magnetische werking op kinderen. Baby’s voor het eerst in een schommel schaterlachend heen en weer. Peuters die na 15 keer van de glijbaan te zijn geweest nóg een keer willen (en nog een keer, en nog eens, en…). De oudere kids houden een wedstrijdje wie het snelst is in het overbruggen van het speeltoestel als hindernisbaan.

  Mocht je nog twijfels hebben voor aanschaf van een speeltoestel of houten schommelset? Met deze 12 redenen helpen we je een handje waarom een speeltoestel niet mag ontbreken in jullie achtertuin:

  1. Buiten spelen maakt slim

  ewegen is lekker, vooral na een lange dag school. Een dag waarin ze veel moeten stilzitten en concentreren. Het is aangetoond dat kinderen die veel buitenspelen beter presteren op schrijven, rekenen, kritisch nadenken en luisteren..

  2. Het is gezond

  Ook is aangetoond dat buitenspelen gezond is.

  Lees meer »
 2. Inspectie en onderhoud

  Inspectie en onderhoud
  Om voor de veiligheid van de gebruikers in te kunnen staan moet het toestel eenmaal bij aanvang en vervolgens 2 maal per maand tijdens het gebruiksseizoen zorgvuldig aan de onderstaande veiligheidsinspectie worden onderworpen. Indien de onderhoudscontroles niet regelmatig uitgevoerd worden, zou het speeltoestel kunnen omvallen of anderszins gevaar opleveren.
  Lees meer »
 3. Speeltoestellen & Speelhuisjes

  Speeltoestellen & Speelhuisjes

  Met Jungle Gym monteert u een speeltoestel waar uw kind jarenlang plezier aan zal beleven. U kunt eindeloos variëren en combineren met onze torens, modules en accessoires. Er is een geschikte toren voor elke smaak, beschikbare ruimte en budget. Uitbreiden in een later stadium is altijd mogelijk waardoor uw speeltoestel kan meegroeien met uw kind. Er komen leuke extraatjes bij zoals een Jungle Gym vlaggetje, Jungling kaarten en veel torens zijn al inclusief accessoires bijv. stuurwiel, talking tube, klimtouw, picnic set, speeltelefoon of sterrenkijker.

  Speeltoren met Glijbaan - Jungle Palace:

  De grootste toren met maar liefst twee etages!
  Afmeting: 2,10 x 1,80 x 3,80m
  Glijbaan Platform: 0,85 x 1,50m
  Platform 2: 0,65 x 1,50m

  Including:

  • Klimgrepen muur
  • Periscoop
  • 1 stap Ladder
  Lees meer »
 4. Ontwerp je eigen speeltoestel!

  Ontwerp je eigen speeltoestel!

  De uitgebreide collectie Jungle Gym speeltoestellen bestaat uit 22 verschillende speeltorens in combinatie met één, twee óf drie van de 12 Modules. Met behulp van de zelf ontwerpen categorie kun je eenvoudig uitproberen, passen en meten welke opstelling het beste bij jullie en jullie tuin past. Aan welke kant van de speeltoren een Module geplaatst kan worden, hangt af van de verschillende speelelementen en de veilige speelruimte die daar omheen moet worden vrijgehouden. De meeste Modules kunnen aan alle torens geplaatst worden. In deze blog leggen we uit hoe je je eigen speeltoestel kunt samenstellen, aan welke kant van de speeltoren een module geplaatst kan worden, en waar nog meer op te letten.

  Lees meer »
 5. Jungle Gym Tips & Tricks

  Jungle Gym Tips & Tricks

  Tips uit eigen ervaring en tricks die we hebben gehoord van anderen. Ideeën die leuk zijn om te doen, die het spelen op en rondom het speeltoestel nóg leuker te maken en het onderhoud makkelijker. Kortom, tips & tricks voor iedereen die al een eigen Jungle Gym in de tuin heeft staan, of overweegt er een aan te schaffen:.

  1. Organiseer een Jungle Gym (Play)Housewarming

  Elk Jungle Gym pakket is voorzien van een setje vrolijke Jungling uitnodigings-kaartjes. Nodig, nadat je gloednieuwe Jungle Gym speeltoestel is opgebouwd, al je vriendjes en vriendinnetjes uit voor een Jungle Gym Housewarming. Maak er een vrolijk tuinfeest van met lekkere hapjes en zelfgemaakte limonade. Oh, en vergeet het speeltoestel niet te versieren met vrolijke ballonnen en slingers!

  Lees meer »
 6. Welk speeltoestel kies ik voor mijn kleine tuin?

  Welk speeltoestel kies ik voor mijn kleine tuin?

  Regelmatig wordt ons gevraagd welke Jungle Gym speeltoestellen in aanmerking komen wanneer de tuin niet veel vierkante meters omvat. In dit blog gaan we hier op in en bekijken we welke mogelijkheden Jungle Gym biedt voor speeltoestellen en bijpassende modules voor de kleinere tuin.

  Kleinere tuin

  Wanneer een tuin precies een kleine(re) tuin is, is eigenlijk niet exact te zeggen. Naast de afmetingen spelen ook factoren als vorm van de tuin, beplanting en ligging een rol bij het bepalen of en waar een speeltoestel geplaatst wordt. Het speeltoestel past op zichzelf in veel gevallen wel in de tuin, maar belangrijk is dat het voorgeschreven oppervlak om de speeltoren heen toereikend is om de veiligheid te kunnen waarborgen. Een goed voorbeeld hiervan is een

  Lees meer »
 7. Het belang van grondankers bij speeltoestellen en schommelsets

  Het belang van grondankers bij speeltoestellen en schommelsets

  Veiligheid staat bij Jungle Gym hoog in het vaandel, onze speeltoestellen voldoen dan ook aan de strengste veiligheidsvoorschriften en zijn GS gecertificeerd. De grondankers spelen in het waarborgen van veilige speelomstandigheden een grote rol. Tijdens het spelen, maar ook bij stevige wind of storm moet het speeltoestel op zijn plek blijven staan. Bijvoorbeeld bij een schommelset is de kracht die wordt uitgeoefend op het frame aanzienlijk en het is daarom van groot belang dat deze goed verankerd in de grond zit.

  In deze blog gaan we dieper in op de verankering van speeltoestellen en schommelsets met grondankers. Hierbij kijken we naar het waarom van grondankers, hoe grondankers bevestigd dienen te

  Lees meer »
 8. Zijn jouw houten speeltoren én tuin al winterklaar?

  Zijn jouw houten speeltoren én tuin al winterklaar?

  De dagen worden korter, bladeren vallen van de bomen en wind en regen zijn aan de orde van de dag. Kortom, de herfst is in volle gang en de winter staat bijna voor de deur. Tijd dus om je tuin en houten speeltoestel voor te bereiden op de winterse omstandigheden. Deze blog geeft je een aantal nuttige tips om zowel de Jungle Gym als de tuin helemaal winterklaar te maken..

  Jungle Gym houten speeltoren: onderhoud in de winter

  Met de koude en natte omstandigheden die de winter met zich meebrengt wordt er vaak veel minder in de tuin gespeeld. Wanneer dit toch gebeurt, wees er dan van bewust dat het belangrijk is om te controleren dat het speeltoestel veilig is. Er kunnen zich grote hoeveelheden bladeren ophopen of afgewaaide takken op het speeltoestel liggen die beter eerst verwijderd worden. Zo voorkom je vervelende glijpartijen en andere ongelukjes. Om ervoor te zorgen dat het speeltuig en glijbaan volgende lente weer in goede staat is, doe je er verstandig aan om de volgende voorbereidingen te treffen voor de winter:

  Lees meer »
 9. Onderhoud je Jungle Gym door wat liefde te geven: 8 tips

  Onderhoud je Jungle Gym door wat liefde te geven: 8 tips

  De titel zegt het al, geef je Jungle Gym wat liefde. Heb je zelf geen idee waar je moet beginnen? De speeltoestellen zijn erg goed te onderhouden en in deze blog vertellen wij de 8 beste tips om te zorgen voor jouw Jungle Gym, zodat je kinderen langdurig veel plezier van zullen hebben!.

  Lees meer »
 10. Jungle Gym op de Spoga Gafa 2016

  Jungle Gym op de Spoga Gafa 2016

  In de afgelopen dagen heeft de internationale Tuinbeurs ‘Spoga Gafa’ plaatsgevonden in Keulen, Duitsland. Deze beurs is de meest belangrijke en jaarlijkse expositie van merken die gerelateerd zijn aan tuinen. Zowel Jungle Gym als Hy-Land hebben dit jaar geparticipeerd aan deze beurs. Meer dan 2.000 deelnemers rond de wereld presenteren het merk aan bijna 40.000 internationale bezoekers van de beurs.

  De Spoga Gafa

  Deze internationale business to business beurs is niet alleen een goede manier om de bestaande distributeurs en retailers te spreken. Het is ook een goede locatie om een nieuw idee op te doen, interessante connecties te maken, om te netwerken en onbekende bedrijven te ontdekken. Met een inspirerende omgeving en een aanbod van sterk kwalitatieve merken is een verblijf op de beurs als tuindesign fan, zeker geen straf.

  Lees meer »
Page
Jungle Gym Speeltoestellen • Copyright © 2005 - 2018 Jungle Gym. All rights reserved.