Blog

 1. Modules

  Modules

  Met de modules van Jungle Gym kunt u makkelijk en snel uw speeltoestel uitbreiden. U kunt bijvoorbeeld een schommel aan het toestel bouwen. En voor nog meer klauterplezier bouwt u een klimwand aan één van de torens.

  Lees meer »
 2. 12 redenen waarom Jungle Gym niet mag ontbreken in de achtertuin

  12 redenen waarom Jungle Gym niet mag ontbreken in de achtertuin

  Herinner jij het je nog? Speeltoestellen, schommels, glijbanen.. Ze hebben een magnetische werking op kinderen. Je ziet baby´s schaterlachend heen en weer schommelen, peuters willen keer op keer weer van de glijbaan en de oudere kids bedenken een wedstrijd wie het snelst aan de overkant van het speeltoestel is.


  Twijfel je nog over de aanschaf van een speeltoestel of een houten schommelset? Wij geven jou 12 redenen waarom een speeltoestel niet mag ontbreken in de tuin.

  Lees meer »
 3. Onderhoud je Jungle Gym door wat liefde te geven: 8 tips

  Onderhoud je Jungle Gym door wat liefde te geven: 8 tips

  De titel zegt het al, geef je Jungle Gym wat liefde. Heb je zelf geen idee waar je moet beginnen? De speeltoestellen zijn erg goed te onderhouden en in deze blog vertellen wij de 8 beste tips om te zorgen voor jouw Jungle Gym, zodat je kinderen langdurig veel plezier van zullen hebben!.

  Lees meer »
 4. Inspectie en onderhoud

  Inspectie en onderhoud
  Om voor de veiligheid van de gebruikers in te kunnen staan moet het toestel eenmaal bij aanvang en vervolgens 2 maal per maand tijdens het gebruiksseizoen zorgvuldig aan de onderstaande veiligheidsinspectie worden onderworpen. Indien de onderhoudscontroles niet regelmatig uitgevoerd worden, zou het speeltoestel kunnen omvallen of anderszins gevaar opleveren.
  Lees meer »
 5. Speeltoestellen & Speelhuisjes

  Speeltoestellen & Speelhuisjes
  Met Jungle Gym monteert u een speeltoestel waar uw kind jarenlang plezier aan zal beleven. U kunt eindeloos variëren en combineren met onze torens, modules en accessoires. Er is een geschikte toren voor elke smaak, beschikbare ruimte en budget. Uitbreiden in een later stadium is altijd mogelijk waardoor uw speeltoestel kan meegroeien met uw kind. Er komen leuke extraatjes bij zoals een Jungle Gym vlaggetje, Jungling kaarten en veel torens zijn al inclusief accessoires bijv. stuurwiel, talking tube, klimtouw, picnic set, speeltelefoon of sterrenkijker.
  Lees meer »
 6. Ontwerp je eigen speeltoestel!

  Ontwerp je eigen speeltoestel!
  De uitgebreide collectie Jungle Gym speeltoestellen bestaat uit 22 verschillende speeltorens in combinatie met één, twee óf drie van de 12 Modules. Met behulp van de zelf ontwerpen categorie kun je eenvoudig uitproberen, passen en meten welke opstelling het beste bij jullie en jullie tuin past. Aan welke kant van de speeltoren een Module geplaatst kan worden, hangt af van de verschillende speelelementen en de veilige speelruimte die daar omheen moet worden vrijgehouden. De meeste Modules kunnen aan alle torens geplaatst worden. In deze blog leggen we uit hoe je je eigen speeltoestel kunt samenstellen, aan welke kant van de speeltoren een module geplaatst kan worden, en waar nog meer op te letten.
  Lees meer »
 7. Jungle Gym Tips & Tricks

  Jungle Gym Tips & Tricks
  Tips uit eigen ervaring en tricks die we hebben gehoord van anderen. Ideeën die leuk zijn om te doen, die het spelen op en rondom het speeltoestel nóg leuker te maken en het onderhoud makkelijker. Kortom, tips & tricks voor iedereen die al een eigen Jungle Gym in de tuin heeft staan, of overweegt er een aan te schaffen:
  Lees meer »
 8. Welk speeltoestel kies ik voor mijn kleine tuin?

  Welk speeltoestel kies ik voor mijn kleine tuin?
  Regelmatig wordt ons gevraagd welke Jungle Gym speeltoestellen in aanmerking komen wanneer de tuin niet veel vierkante meters omvat. In dit blog gaan we hier op in en bekijken we welke mogelijkheden Jungle Gym biedt voor speeltoestellen en bijpassende modules voor de kleinere tuin.
  Lees meer »
 9. Het belang van grondankers bij speeltoestellen en schommelsets

  Het belang van grondankers bij speeltoestellen en schommelsets
  Veiligheid staat bij Jungle Gym hoog in het vaandel, onze speeltoestellen voldoen dan ook aan de strengste veiligheidsvoorschriften en zijn GS gecertificeerd. De grondankers spelen in het waarborgen van veilige speelomstandigheden een grote rol. Tijdens het spelen, maar ook bij stevige wind of storm moet het speeltoestel op zijn plek blijven staan. Bijvoorbeeld bij een schommelset is de kracht die wordt uitgeoefend op het frame aanzienlijk en het is daarom van groot belang dat deze goed verankerd in de grond zit.

  In deze blog gaan we dieper in op de verankering van speeltoestellen en schommelsets met grondankers. Hierbij kijken we naar het waarom van grondankers, hoe grondankers bevestigd dienen te worden, wat voor soorten grondankers er zijn en waar deze geplaatst worden.

  Lees meer »
 10. Zijn jouw houten speeltoren én tuin al winterklaar?

  Zijn jouw houten speeltoren én tuin al winterklaar?

  De dagen worden korter, bladeren vallen van de bomen en wind en regen zijn aan de orde van de dag. Kortom, de herfst is in volle gang en de winter staat bijna voor de deur. Tijd dus om je tuin en houten speeltoestel voor te bereiden op de winterse omstandigheden. Deze blog geeft je een aantal nuttige tips om zowel de Jungle Gym als de tuin helemaal winterklaar te maken..

  Jungle Gym houten speeltoren: onderhoud in de winter

  Met de koude en natte omstandigheden die de winter met zich meebrengt wordt er vaak veel minder in de tuin gespeeld. Wanneer dit toch gebeurt, wees er dan van bewust dat het belangrijk is om te controleren dat het speeltoestel veilig is. Er kunnen zich grote hoeveelheden bladeren ophopen of afgewaaide takken op het speeltoestel liggen die beter eerst verwijderd worden. Zo voorkom je vervelende glijpartijen en andere ongelukjes. Om ervoor te zorgen dat het speeltuig en glijbaan volgende lente weer in goede staat is, doe je er verstandig aan om de volgende voorbereidingen te treffen voor de winter:

  Lees meer »
Page

Contact
Jungle Gym Speeltoestellen • Copyright © 2005 - 2018 Jungle Gym. All rights reserved.