Het beste houten speeltoestel kiezen: wat je moet weten over ons Standard Grenen/Vuren hout

Bij het kiezen van het perfecte houten speeltoestel voor jouw gezin hou je met veel factoren rekening. Van stijl en grootte tot plaatsing en bijbehorende accessoires. Hout is een van de grootste keuzes bij het kopen of bouwen van jullie eigen houten speeltoestel, maar waar moet je allemaal aan denken? We vertellen je graag meer over ons houtsoort Standard Grenen, zodat je zo goed mogelijk op de hoogte bent van de mogelijkheden bij het bouwen of kopen van een Standard Grenen speeltoestel voor jouw kinderen.

Standard Grenen

Het geselecteerde standaard grenen is een houtsoort met een uitstekend prijs kwaliteit verhouding. Deze naaldhoutsoort wordt al eeuwenlang gewaardeerd vanwege zijn natuurlijke constructieve eigenschappen en is de meest gebruikte houtsoort in Europa. Milieuvriendelijke chroomvrije impregnering verhoogt aanzienlijk de duurzaamheid, beschermt tegen houtrot en maakt het geschikt voor gebruik buitenshuis. Met de combinatie van de extra robuuste hout afmetingen staat deze keuze garant voor een stevig speeltoestel en jarenlang veilig speelplezier. Elk speeltoren en speelhuisje is uniek want het hout heeft van zichzelf een eigen tint en tekening, dit geeft je speeltoestel zijn eigen exclusieve karakter. Door het impregneren is onderhoud overbodig. Extra aandacht dient te worden gegeven aan de onderdelen die een direct grondcontact hebben. Gezaagde uiteinden dienen behandeld te worden met een houtconserveringsmiddel, ook wanneer het hout al is geïmpregneerd.

Veilig en duurzaam

Hout is een veilig materiaal als het gaat om kinderspeeltoestellen, omdat het steviger is dan andere materialen. Wij leveren grenen hout dat onder druk is behandeld. De behandeling dringt door het hout heen, waardoor de volledige houten balken worden beschermd. Onder druk behandelde grenen houten speeltoestellen en speelhuisjes zijn duurzamer en beter bestand tegen beschadiging na verloop van tijd. Het hout staat ook bekend om zijn stabiliteit bij weersveranderingen. Hoewel hout van nature 'leeft', gaat de kwaliteit ervan niet achteruit.

Milieuvriendelijk

Het is bewezen dat het gebruik van natuurlijk hout goed is voor het milieu. Het is een natuurlijk product, dus het is een meer milieuvriendelijk keus dan sommige andere materialen. Daarnaast is het ook duurzaam materiaal, in tegenstelling tot andere speeltoestellen van metaal of kunststof.

Wist je dat je bij ons ook de keuze hebt uit Premium Douglas hout? Bekijk alle specificaties op onze hout pagina.


Na de speeltoestel keuze en de keuze van het ideale hout, kan je ook nog een kijkje nemen in onze accessoire categorie om het houten speeltoestel helemaal af te maken.


Heb je nog vragen of kun je wat extra hulp gebruiken? Onze klantenservice vertelt je graag alles over ons buitenspeelgoed.