De vraag “Welke speeltoestellen heeft Jungle Gym voor mijn kleine tuin?” horen wij vaak voorbij komen. Jungle Gym heeft een breed assortiment aan houten speeltoestellen en speelhuisjes voor iedere tuin, met verschillende afmetingen en speelelementen. Wanneer je bijvoorbeeld een speeltoestel met glijbaan, schommel of andere aanbouwmodule wil aanschaffen, hebben de speeltoestellen meestal iets meer ruimte nodig. Daarom nemen we je mee in het assortiment van houten speelhuisjes en modules die perfect zijn voor kleine tuinen, zodat jouw tuin straks helemaal klaar is voor het buiten speel seizoen met een klein speelparadijs!

Speeltoestel Kleine Tuin

Het is lastig om te definiëren wat een ‘kleine tuin’ is. De vorm van de tuin en de positie van andere voorwerpen in de tuin zijn belangrijke factoren om te bepalen welke houten speeltoestellen in jouw tuin passen en hoe en waar deze gepositioneerd moeten worden.

In de meeste gevallen past een houten speelhuisje in de tuin, maar moet ook rekening worden gehouden met de vereiste speelruimte rondom om veiligheid te waarborgen. Een goed voorbeeld is de speeltoren met schommel, waar voor de schommels maar 270 cm bij 270 cm erbij komt. Echter, voor de veiligheid is de extra benodigde speelruimte voor de schommels 730 cm bij 270 cm.

Gelukkig laten we je hier zien wat voor speelhuisjes en modules de minste speelruimte nodig hebben. Onze producten zijn GS gecertificeerd en nemen vanwege veiligheid minimaal 2 meter ruimte in aan elke zijde van een speeltoestel. De speeltoestellen zijn ook uitgerust met andere veiligheidsmaatregelen zoals bijvoorbeeld extra sterke leuningen, robuuste handgrepen met anti-slip en zachte stootkussens.

Beste keuze: Speelhuisje kleine tuin, speeltoren kleine tuin, accessoires en modules

Jungle Playhouse

Het meest compacte houten speelhuisje is de Jungle Playhouse, die 150 cm bij 150 cm is. Met de vereiste speelruimte van 260 cm bij 250 cm past dit speelhuisje met gemak in de meeste kleine tuinen. De Jungle Playhouse is ook voorzien van een doorgroei mogelijkheid voor wanneer de kinderen groter worden, waarbij u de toren kunt verhogen met een platform. Let wel, de afmetingen van de platforms zijn weer groter dan de vereiste speelruimte van de Jungle Playhouse.

Als je de voorkeur hebt om klimmogelijkheden toe te voegen aan jouw Jungle Gym, dan kan je het speeltoestel combineren met een aanbouwmodule. Deze speeltoestellen geven een idee voor de mogelijkheden voor kleine tuin:

Jungle Tower

De Jungle Tower staat bekend om zijn open platform die wat lager is dan de andere speeltorens. De speeltoren is dus erg compact en gaat gepaard met een golvende glijbaan met tuinslang aansluiting en een zandbak onder het platform. Deze toren kan in totaal 3 spelende kinderen blij maken!

Jungle Home

De Jungle Home is ontworpen met een van leukste daken. De Jungle Home heeft ook opvallende gekleurde trapsporten om op de toren te klimmen. Los daarvan heeft het speeltoestel een glijbaan en zandbak onder het platform. De Jungle Home is een unieke en tijdloze speeltoren, perfect voor compacte buiten ruimtes!

Jungle Tower
Jungle Tower
Jungle Home
Jungle Home

Jungle Castle

De Jungle Castle is een stevige speeltoren met een tarp dak, een golvende glijbaan en zandbak. Op deze toren kunnen zelfs 5 kinderen tegelijk klimmen en klauteren. Een all-time favorite!

Jungle Casa

De Jungle Casa is super stevig, gemaakt met robuust hout en is ook inclusief de glijbaan. Het handige van de Jungle Casa is dat de ingang en uitgang aan dezelfde kant zitten, wat de toren perfect maakt voor iedere kleine tuin!

Jungle Castle
Jungle Castle
Jungle Casa
Jungle Casa

Gebruik de filter in de Speeltoestellen categorie om alle Speeltoestellen voor Kleine Tuin eruit te filteren.

Accessoires & Modules

Jungle Gym biedt verschillende accessoires en modules aan die goed passen bij een compact speeltoestel. De volgende ideeën kan je combineren met het ideale speeltoestel voor iedere kleine tuin

Speeltoestel Accessoires

Jungle Gym biedt verschillende accessoires en modules aan die goed passen bij een compact speeltoestel. De volgende ideeën kan je combineren met het ideale speeltoestel voor iedere kleine tuin.

Brandweerpaal

De brandweerpaal is te combineren met alle Jungle Gym speeltoestellen en speeltorens. De brandweer palen staan er om bekend het kind sterker te maken en de coördinatie te bevorderen. De brandweerpaal wordt vaak gebruikt als vervanging van een glijbaan, met name wanneer de glijbaan te veel plek inneemt. De afmetingen van de speeltorens met brandweerpaal kunnen zelf berekend worden. Bekijk de afmetingen van de toren zonder glijbaan plus 42 cm.

Of ga naar de Zelf Ontwerpen categorie, waar de brandweerpaal ook als optie gekozen kan worden. Kies één van de compacte speelhuisjes of speeltorens, met een brandweerpaal in plaats van glijbaan. Vind het perfecte speeltoestel voor iedere kleine tuin!

Accessoires geven een extra uitdaging aan het houten speeltoestel! Veel van onze ontwerpen worden inclusief accessoires geleverd. Daar kunnen altijd meerdere accessoires aan toegevoegd worden: zoals bijvoorbeeld een telefoon, emmer, stuur of boter kaas en eieren accessoire.

Modules

Jungle Gym aanbouw modules kunnen het houten speeltoestel upgraden naar een geweldig speelparadijs. Gelukkig hebben we ook een aantal modules die weinig of geen extra ruimte nodig hebben, maar toch het speelplezier bevorderen:

Playhouse Module

De Playhouse Module is een module die in het speelhuisje of speeltoren is opgenomen. Dit betekent dat het maar een klein beetje extra ruimte inneemt in de tuin terwijl de module het extra leuk maakt voor de kinderen om te spelen!

Mini Picnic Module

De Mini Picnic Module is ook opgenomen in de speeltoren en neemt dus maar een klein beetje extra ruimte in. Het mooie aan de Mini Picnic Module, is dat er 7 kinderen tegelijk op kunnen spelen, dus perfect voor een picknick partijtje!

Balcony Module

De Balcony Module verrijkt de speeltoren aanzienlijk zonder extra vereiste speelruimte in te nemen. Het balkonnetje biedt een extra dimensie aan de speeltoren, en met de telescoop StarOScope kunnen ze leren de natuur te bestuderen en alle flora en fauna te ontdekken!

Mini Market Module

De Mini Market is ook een compacte toevoeging aan ieder speeltoestel. De kleine winkel zit in de houten speeltoren, inclusief opvallende details waardoor ze zich gelijk in een ware supermarkt wanen. De module is geschikt voor het speelplezier van 7 kinderen tegelijk!

Keuzestress?

Heeft u nog meer vragen? Bekijk onze klantenservice pagina! We helpen graag de juiste keuze te maken. Met ons advies vinden we voor elke tuin de perfecte Jungle Gym!

Hy-land

Bent u opzoek naar een professioneel speeltoestel voor commercieel of openbaar gebruik? Kijk dan bij de categorie Professionele Speeltoestellen van Hy-Land. Voor vragen over deze lijn geschikt voor scholen, winkels, restaurants, etc. kunt u ook altijd contact met ons opnemen!