De dagen zijn korter, bladeren blijven van de bomen vallen en wind, regen en soms zelfs sneeuw zijn de orde van de dag. Kortom, de winter is in volle gang en laat van zich horen. Hoog tijd dus om je tuin en houten speeltoestel aan te passen op de winterse omstandigheden. Deze blog geeft je een aantal nuttige tips om zowel jouw Jungle Gym als de tuin helemaal winterproof te maken..


Door de koude en natte omstandigheden die de winter met zich meebrengt, wordt veel minder in de tuin gespeeld. Wanneer dit toch gebeurt, wees er dan van bewust dat het belangrijk is om er zeker van te zijn dat het speeltoestel veilig is. Bladeren hopen zich zo op en afgewaaide takken liggen in een mum van tijd op het speeltoestel. Verwijder deze eerst. Zo voorkom je vervelende glijpartijen en andere ongelukjes. Om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van het speeltoestel volgende lente weer in goede staat zijn, doe je er verstandig aan om de volgende voorbereidingen te treffen in de winter:

1. Verwijder regelmatig afgevallen bladeren van de klimtoren, glijbaan of schommel. Door de nattigheid en rotting van de bladeren kan het speeltoestel erg glad worden.
2. Alle Jungle Gym materialen en coatings zijn bestemd voor buitengebruik. Echter bij hele harde wind, zeker in combinatie met vorst, raden we voor de zekerheid toch aan om het dakzeil tijdelijk naar binnen te halen. Dit geldt voor de Jungle Lodge, Villa, Farm, Fort, Castle en de Hut. Zijn jullie toe aan een nieuw dakzeil? Een nieuw of vervangend exemplaar is in de webshop te vinden.
3. Losse accessoires zoals schommelzitjes, Jungle Gym vlaggetje, StarOscope, PeekOscope, Fun Phone, Bucket etc. zijn ook goed beschermd tegen weersinvloeden. Bewaar de accessoires in de winter toch binnen om ze na de winter weer als nieuw te kunnen gebruiken. Is het tijd voor een nieuw accessoire? Bestel in onze webshop, gratis thuisbezorgd vanaf € 45,- voor accessoires en onderdelen.
4. Dek de zandbak af met de meegeleverde Sandpit Cover, zo voorkom je onder andere ongewenste bezoekjes van bijvoorbeeld katten die de zandbak voor iets anders aanzien (bah!). Met de Sandpit Cover kan de regen het zand doorspoelen en het vocht verdampen, zo blijft het zand geventileerd, fris, droog en geurvrij. Dek de zandbak dus niet af met een plank of deksel, want dan kan er schimmelvorming ontstaan. Mocht je geen Sandpit Cover meer hebben, dan zijn deze verkrijgbaar in onze webshop.
5. De kinderen zijn in de koude winterperiode waarschijnlijk niet continu op het speeltoestel te vinden, maar op zachte dagen is het uiteraard niet uitgesloten. Buitenspelen blijft een goed idee! Check dus regelmatig of de bouten en moeren nog stevig vastzitten en draai alles indien nodig aan. Hout is een natuurproduct en werkt door temperatuurwisselingen en vocht. Lees hier de tips die in de eerdere blog met betrekking tot het onderhoud van de houten speeltoren in jullie eigen speeltuin.