De uitgebreide collectie Jungle Gym speeltoestellen bestaat uit 22 verschillende speeltorens in combinatie met één, twee óf drie van de 12 Modules. Ben je op zoek naar hét Jungle Gym toestel voor je kind, maar wil je eerst bekijken welke opstelling het beste bij jullie en jullie tuin past? Met behulp van de ‘zelf ontwerpen’ categorie kun je iedere opstelling eenvoudig uitproberen, passen en meten. Aan welke kant van de speeltoren een Module geplaatst kan worden, hangt af van de verschillende speelelementen en de veilige speelruimte die daar omheen moet worden vrijgehouden. De meeste Modules kunnen aan alle torens geplaatst worden. In deze blog geven wij advies: hoe kun je je eigen speeltoestel samenstellen? Aan welke kant van de speeltoren kan een module geplaatst worden? En waar moet je nog meer op te letten?

Zelf een speeltoestel ontwerpen

De eerste stap is simpel. Ga naar de categorie ‘Zelf ontwerpen’. Hier kun je kiezen uit onze grote collectie speeltorens. Klik op je favoriet, bekijk de 360 view en druk op de knop ‘Ontwerp en koop’. Hier kun je vervolgens zelf de positie van de module, een houtsoort en extra’s kiezen:

  • Plaats een Module aan de achterkant van de speeltoren.
  • Plaats een Module aan de linkerkant van de speeltoren.
  • Plaats een Module aan de rechterkant van de speeltoren.
  • Kies een glijbaan in één van de 6 verschillende kleuren of ga voor een brandweerpaal.
  • Kies een houtsoort. Er is keuze uit druk-geïmpregneerd Grenen/Vuren hout of 100% natuurlijk en duurzaam Douglas hout.
Posities om een module te plaatsen aan een speeltoren

Posities

Niet alleen de positie van de module kun je zelf bepalen. Bij sommige modules kun je naast de kant ook kiezen uit de positie van de voorste paal (front), de achterste paal (back), de linker paal (left) of de rechter paal (right). Bij de grotere torens kan ook gekozen worden voor de positie middelste paal (center). Alleen de modules die aan de juiste kant van de gekozen speeltoren mogelijk (veilig) zijn, worden weergegeven. Staat een module er niet tussen? Dan is het helaas niet mogelijk de module aan deze kant te plaatsen of past de module mogelijk helemaal niet bij deze speeltoren. Dit is door ons bepaald zodat optimale veiligheid van de verschillende speelelementen en de speelruimte daar omheen wordt gecreëerd.

Rechts boven de afbeelding van de toren is een bovenaanzicht te zien van de speeltoren. Dit bovenaanzicht toont of de gekozen combinatie van modules veilig is of eventueel zorgt voor overlap in schommel ruimtes.

Let op: de kleine afmetingingen in de afbeelding rechtsboven zijn afgerond en kunnen mogelijk afwijken van de werkelijke afmeting. Wilt u de exacte afmeting weten? Ga dan naar de eigen productpagina van de speeltoren en module voor een afbeelding met zeer gedetailleerde afmetingen.

Voldoet het speeltoestel aan alle wensen? Yes! Dan hebben jullie nu hét perfecte speeltoestel gevonden die helemaal bij jullie past.

Screenshot, Categorie pagina zelf speeltoestel maken - Jungle Home

Volop keuze en veiligheid

Modules kunnen niet altijd op alle posities geplaatst worden, dit heeft twee mogelijke redenen:

1. Het ontwerp of constructie van de toren staat niet toe dat de module geplaatst kan worden op de betreffende positie.

2. De veiligheid van het speeltoestel kan niet worden gewaarborgd. Alle speeltoestellen van Jungle Gym zijn EN-71 gecertificeerd. Deze certificering geldt alleen wanneer er wordt opgebouwd zoals is voorgeschreven in de opbouwhandleiding. In de afbeelding is te zien dat de constructie van Jungle Home 2-Swing Climb een overlap in schommel ruimtes heeft waardoor de veiligheid niet gewaarborgd kan worden.
screenshot topview zelf speeltoestel maken - Jungle Home

Een voorbeeld

Hieronder is een voorbeeld te zien van een mooie combinatie Jungle Home met schommel en Bridge module. Hier is de 2-swing module op positie achter (right) geplaatst en de Bridge module rechts van de speeltoren.

Zelf speeltoestel maken Jungle Home met 2-swing module en bridge

Ruilen we de Bridge Module met de Climb module, zoals hieronder, let dan op het gestreepte grijze vlakje in het bovenaanzicht. Door de overlap in schommel ruimtes raden we deze combinatie af. Probeer een andere kant, een andere module of een andere speeltoren.

Zelf speeltoestel maken Jungle Home met 2-swing en climb module

Heb je vragen over een speeltoestel combinatie? Of heb je hulp nodig bij het ontwerpen van je eigen speeltoestel? Neem dan contact met ons op via de chat, de klantenservice of via Facebook!

Mocht je op zoek zijn naar een speeltoestel met de certificaten om op een openbare plaats te installeren, bezoek de website van ons andere merk Hy-land Professional Playgrounds. Ook dit merk biedt een breed aanbod in speeltoestellen, een variatie speeltoestellen met schommel en diverse losse schommelsets. Alle projecten zijn getest door TüV Rheinland.